Vocatum kuntosalit.
artikkelit

Laihdutusvinkit: Näin aloitat liikunnan oikein

Laihdutusvinkit: Näin aloitat liikunnan oikein

Miten löytää sopiva liikuntamuoto?

Laihdutusmatkaa aloittaessa on tärkeää löytää itselleen sopiva liikuntamuoto. Kuntosali voi olla erinomainen vaihtoehto, jos haluaa hyödyntää ammattitaitoisen personal trainerin ohjausta sekä laadukkaita välineitä. Vocatumilla tarjoamme juuri tätä – siistejä kuntosalitiloja sekä korkeatasoisia välineitä treenaamista varten. Personal trainerimme auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan liikuntamuodon ja voivat luoda sinulle yksilöllisen treeniohjelman.

Mikäli kuntosali ei kuitenkaan innosta, kannattaa kokeilla erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Näissä tunneissa on usein mukana ohjaaja, joka kannustaa ja opastaa sinua oikeanlaiseen suoritustekniikkaan. Esimerkiksi spinning, bodypump tai zumba voivat olla hauskoja vaihtoehtoja, jotka auttavat myös polttamaan kaloreita tehokkaasti.

Aloita liikunta maltillisesti

Kun aloitat liikkumisen uudestaan tai treenaat laihdutuksen tueksi, on tärkeää aloittaa maltillisesti. Ota huomioon kehosi kunto ja kuuntele sen viestejä. Liian kovat rasitukset heti alussa voivat aiheuttaa uupumusta tai jopa loukkaantumisen. Aloita kevyillä liikuntamuodoilla, kuten kävelyllä, pyöräilyllä tai uintisuorituksella, ja lisää tehoa asteittain.

Jos olet aloittelija, voi myös kuntosaliharjoitteluun tutustuminen aluksi olla hyvä idea. Perehdy laitteisiin ja niiden oikeaan käyttöön ajan kanssa. Voit aloittaa kevyillä painoilla tai käyttää ensin omaa kehoa vastuksena. Näin vältät turhat loukkaantumisriskit ja pystyt kehittymään treeneissäsi vähitellen.

Ystävän tuki ja yhteiset treenit

Laihduttaminen ja liikunnan aloittaminen voi olla helpompaa, kun saa tukea ja kannustusta ystävältä tai läheiseltä. Miksi et kutsuisi ystävääsi mukaan treeneihin? Voitte motivoitua yhdessä ja pitää hauskaa samalla kun saavutatte tavoitteitanne.

Myös ryhmäliikuntatunneilla tai kuntosalilla voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja löytää tukiverkoston, joka auttaa jatkamaan liikunnan pariin. Vocatumilla voit tavata muita kuntosaliasiakkaita tai osallistua yhteisiin tapahtumiin, joissa voi saada inspiraatiota ja uusia tuttavuuksia.

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai varata ilmaisen tutustumiskäynnin kuntosalille? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse jokin näistä