Kuntosali Oulu, Pirkkala, Tampere, Kempele.
artikkelit

Kuntotason mittaaminen

Näin kuntotason mittaaminen auttaa sinua saamaan paremman hyödyn kuntosaliharjoittelusta

Kuntosaliharjoittelu on tehokas tapa parantaa kuntoa ja terveyttä. Oikeaoppisella harjoittelulla voidaan saavuttaa tuloksia turvallisesti ja tehokkaasti. Kuntotasoa mittaamalla voit varmistaa, että harjoittelet oikealla tavalla ja saavutat tavoitteesi.

Kuntotasoa voidaan mitata monin eri tavoin. Yleisiä mittaustapoja ovat:

 • Lihasvoimatestit: Voimatasot voidaan mitata esimerkiksi lihasvoimatesteillä, kuten rintaprässillä, jalkaprässillä ja alasvetotaljassa. Voimatasot kertovat, kuinka vahvoja lihakset ovat juuri mittaushetkellä.
 • Kehonkoostumus: Kehonkoostumus voidaan mitata esimerkiksi bioimpedanssianalysaattorilla tai rasvamittarilla. Kehon koostumus kertoo, kuinka paljon kehossa on rasvaa, lihasmassaa ja muita kudoksia.
 • Hapenottokyky: Hapenottokyky voidaan mitata esimerkiksi Cooperin testillä tai juoksutestillä. Hapenottokyky kertoo, kuinka tehokkaasti keho pystyy käyttämään happea. Yleisesti ottaen kävelymatolla tai kuntopyörällä tehtävä testi on paras tapa tehdä kaikille soveltuva submaximaalinen hapenotto testi.

Kuntotason mittaaminen auttaa sinua saamaan paremman hyödyn kuntosaliharjoittelusta seuraavasti:

 • Osaat asettaa realistiset tavoitteet: Kun tiedät, missä kuntotasossa olet, voit asettaa itsellesi realistiset tavoitteet. Tämä auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin ja tehokkaammin.
 • Auttaa optimoimaan sinulle oikean harjoitusohjelman: Kun tiedät kuntotasosi, personal trainer osaa laatia sinulle tehokkaamman harjoitusohjelman. Harjoitusohjelman tulee olla sopiva juuri sinulle ja tavoitteillesi.
 • Voit seurata edistymistäsi: Kun mittaat kuntotasosi säännöllisesti, voit seurata edistymistäsi ja tehdä tarvittaessa muutoksia harjoitusohjelmaasi.

Ongelmia, joita voi syntyä, jos kuntoa ei mitata oikeaoppisella tavalla:

 • Omaksut väärät tavoitteet: Jos et tiedä, missä kuntotasossa olet, saatat asettaa itsellesi liian korkeat tai matalat tavoitteet. Tämä voi johtaa turhautumiseen tai motivaation menetykseen.
 • Tehoton harjoittelu: Jos harjoitusohjelmasi ei ole sopiva kuntotasollesi, et välttämättä saavuta tavoitteitasi ja haaskaat aikaasi.
 • Vammat: Jos harjoittelet liian kovaa tai väärällä tavalla, saatat loukkaantua. Tämä on yksi pahimmista, joita mittaamattomuus saattaa aiheuttaa.

Näin mittaat kuntotasosi oikeaoppisesti:

 • Kuntotason mittaaminen kannattaa tehdä ammattilaisen avulla. Personal trainer tai muu pätevä kuntovalmentaja osaa valita oikeat menetelmät ja antaa sinulle palautetta tuloksistasi.
 • Mittaukset kannattaa tehdä säännöllisesti. Tämä auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ja tekemään tarvittaessa muutoksia harjoitusohjelmaasi.

Kuntotason mittaaminen on tärkeä osa kuntosaliharjoittelua. Se auttaa sinua saamaan paremman hyödyn harjoittelusta ja saavuttamaan tavoitteesi. Sitä kautta voi olla luottavavaisempi, että menet haluamaasi suuntaan ja onnellisuutesi kohenee.

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai varata ilmaisen tutustumiskäynnin kuntosalille? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse jokin näistä