Vocatum kuntosalit.
artikkelit

Parhaat kehonhuoltoliikkeet kuntosaliharjoittelun tueksi

Parhaat kehonhuoltoliikkeet kuntosaliharjoittelun tueksi

Kun panostat kuntosaliharjoitteluun, on tärkeää sisällyttää ohjelmaasi myös kehonhuollon elementtejä. Hyvinvoiva ja notkea keho auttavat sinua saavuttamaan parempia tuloksia treeneissäsi ja vähentävät loukkaantumisriskiä. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat kehonhuoltoliikkeet, jotka tukevat kuntosaliharjoitteluasi. Vocatum on yritys, joka tarjoaa motivoivaa kuntosaliharjoittelua laadukkaissa tiloissa personal trainerin opastuksella saaden sinut nauttimaan treeneistäsi ja motivoitumaan jatkamaan.

Liikkuvuusharjoitukset

Liikkuvuusharjoitukset ovat olennainen osa kehonhuoltoa ja niitä tulisi tehdä ennen varsinaisia kuntosalitreenejä. Liikkuvuusharjoittelun tavoitteena on parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihasten joustavuutta. Tämä auttaa sinua saavuttamaan paremman suorituskyvyn treeneissäsi ja ehkäisemään loukkaantumisia.

Yksi tehokas liikkuvuusharjoitus on olkapään kierto. Se avaa rintakehää ja mobilisoi olkaniveltä, joka on tärkeä liike monissa kuntosaliliikkeissä, kuten penkkipunnerruksessa ja pystypunnerruksessa. Aloita liike seisoen suorassa ja ojenna kädet suoriksi sivuille. Kierrä toinen käsi eteen ja toinen taakse, venytä rintakehää ja palaa takaisin. Toista liike molemmille puolille muutaman kerran ennen treeniä.

Palautumisharjoitukset

Kuntosaliharjoittelun jälkeen kehon palauttaminen ja rentouttaminen ovat avainasemassa. Palautumisharjoitukset auttavat lievittämään lihaskipua, parantamaan verenkiertoa ja rentouttamaan kehoa. Yksi tehokas kehonhuoltoliike palautumiseen on foam rollerilla tehtävä lihashieronta.

Asetu foam rollerin päälle pitsin paikoilleen ja aseta toinen reisi foam rollerin päälle. Rullaa hitaasti foam rolleria pitkin reiden lihaksia, pysähdellen kipeiden kohtien kohdalla ja hengitä syvään. Hiero koko reiden alue ja tee samalla tavalla myös muiden lihasryhmien kanssa, kuten alaselän ja pohkeiden. Foam rollerin avulla kehosi rentoutuu ja pääset nauttimaan paremmasta palautumisesta seuraavaan treeniisi.

Nämä olivat vain muutamia esimerkkejä kehonhuoltoliikkeistä, jotka kannattaa sisällyttää kuntosaliharjoitteluun. Oikeanlainen kehonhuolto auttaa sinua saavuttamaan treenitavoitteesi ja pitämään kehosi vahvana ja terveenä. Muista kuitenkin, että jokaisen keho on yksilöllinen, joten kuuntele kehoasi ja etsi liikkeet, jotka sopivat juuri sinulle. Vocatum tarjoaa kattavan valikoiman kuntosaliharjoittelua tukevia palveluita, joten saat personal trainerin opastusta ja ohjausta oikeanlaisen kehonhuoltorutiinin luomisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai varata ilmaisen tutustumiskäynnin kuntosalille? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse jokin näistä