Hyvä kunto.
artikkelit

Pienellä vaivalla kunnossa läpi kesän

Yksi isoimmista syistä liikkumattomuuteen on ajan puute. Kesälomalla sitä aikaa yhtäkkiä onkin. Tällöin useimille tulee kuitenkin fiilis, että nyt otetaan muuten rennosti tämä kesä, kun ollaan syksy ja talvi painettu taas niska limassa.  

Entä jos tänä kesänä kuitenkin sen rentoutumisen lomassa ottaisit asenteen, että nyt panostatkin siihen terveyteen ja hyvinvointiin, jota olet pitkän ajan laiminlyönyt kiireen takia. Aseta itsellesi pieniä tavoitteita ja huomaat, että kesäkilot pysyvätkin poissa ja arkeen paluu on paljon helpompaa. 

Käy kuntosalilla edes 1x viikko  

  • On tutkittu, että yksi lihaskuntotreeni viikossa auttaa ylläpitämään lihaskuntoa. Jos olet käynyt kuntosalilla jo ennen kesää, saat pienellä vaivalla pidettyä hankkimasi lihasmassan. Jos taas jäätkin treeneistä tauolle kesän ajaksi, on syksyllä aloittaminen huomattavasti hankalampaa. Fyysisen aktiivisuuden vähentyessä, lihakset alkavat surkastua jo ensimmäisten viikkojen aikana.  
  • Paras vaihtoehto kuntosalille tässä tapauksessa on koko kehon harjoitus, jossa on 6–8 liikettä joita treenaat 6–12 toiston sarjoilla. Tällaisella harjoittelulla voimatasot pysyvät hyvin yllä 2–3 kuukautta, eli syksyyn asti. Sitten treenimäärää kannattaa lisätä. 

Hyödynnä arkiliikunta ja nauti luonnosta 

  • Kesä on mitä parasta aikaa vaihtaa autoilu esim. kävelyyn tai pyöräilyyn. Uiminen ja pihapelit lisäävät aktiivisuutta huomaamatta.  Tutki ympäristöä ja nauti liikkumisesta kaikilla aisteillasi. Vastaleikatun ruohon tuoksu ja lintujen viserrys saavat taatusti hyvälle tuulelle.
  • Mökkiläisille on myös omat aktiviteettinsa. Käy tutustumassa meidän Mökkiläisten verkkokurssiin. Sieltä löydät vinkit mm. kuinka vietät terveellisen ja aktiivisen kesän, vältät kesäkilot ja jopa karistat edellisinä kesinä kertyneet kesäkilot. 

Pidä ohjat käsissä myös ravitsemuksen suhteen

  • Kesällä lämpimät kelit vähentävät ruokahalua. Usein  säännöllisyys korvataan syömällä enemmän sokerista, rasvaista ja suolaista ruokaa ja kiloja kertyy helposti. Pyri kuitenkin panostamaan säännöllisyyteen myös lomalla. Jos töissä ollessa ruokailujen välit venyivät mahdottomiksi tai pahimmassa tapauksessa jäi kokonaan väliin, huolehdi, että lomalla ollessasi söisit noin 5 ateriaa päivässä. Säännöllisillä ateriaväleillä saa pahimmat makeanhimot kuriin ja annoskoot pysyvät kohtuullisina.  
  • Käytä kasvisten satokausi hyväksi. Kesällä kotimainen kasvisten ja marjojen tarjonta on parhaimmillaan, joten niiden lisääminen ruokavalioon on helppoa. Grillaa kasviksia pihvin kaveriksi, tee värikäs salaatti ja nauti jälkiruoaksi grillattuja hedelmiä tai kokeile soseutetuista marjoista ja jugurtista tehtyä jäädykettä. 
  • Vaihda sokeripitoiset juomat välillä kivennäisveteen. Alkoholissa on paljon lihottavaa piiloenergiaa. Jos pöhöttyneen olon haluaa välttää, on alkoholiannosten vähentäminen helppo tapa aloittaa. 

Huolehdi riittävästä unensaannista

  • Lämpimät ja valoisat kesäillat houkuttelevat valvomaan pitkälle yöhön. Jotkut eivät saa nukuttua vaikka haluaisivatkin. Valoisuus ja lämpö vaikeuttavat nukahtamista ja heikentävät unenlaatua. Pimennysverhojen käyttö ja makuuhuoneen tuulettaminen tekevät nukahtamisesta edes hieman helpompaa. Varaa unelle riittävästi aikaa, jotta pysyt virkeänä taas seuraavana päivänä.

Lämmintä ja aurinkoista kesää

toivottaen Venla /pt, liikuntaneuvoja

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai varata ilmaisen tutustumiskäynnin kuntosalille? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse jokin näistä