Vocatum kuntosalit.
artikkelit

Voimaharjoittelun virheet, joita kannattaa välttää

Virhe 1: Liian raskaiden painojen käyttö

Voimaharjoittelussa tärkeintä on edistyminen ja kehitys, mutta moni kärsii virheestä, jossa painot valitaan liian raskaina. Kuntosaliharjoittelun aloittelijoiden kannattaa aloittaa kevyemmistä painoista ja liikkeistä, ja asteittain lisätä kuormitusta, kun lihakset vahvistuvat.

Liian raskaiden painojen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisriskin, koska keho ei ole vielä tottunut kuormitukseen. Lisäksi liian raskaat painot voivat heikentää harjoitustekniikkaa, mikä voi puolestaan johtaa virheasentoihin ja vammoihin. Personal trainerin ohjauksessa voi oppia oikeat painot ja harjoitustekniikat, jotka ovat olennainen osa turvallista voimaharjoittelua.

Virhe 2: Liiallinen toistojen määrä

Toistojen määrä voi olla houkutteleva tapa osoittaa kovaa harjoittelua ja saada näkyviä tuloksia, mutta liiallinen toistojen määrä voi olla haitallista. Liian pitkät sarjat ja suuri määrä toistoja voivat aiheuttaa lihasten ylikuormittumisen, mikä estää niiden tehokkaan palautumisen ja kehittymisen.

Sen sijaan kannattaa keskittyä laatuun, ei määrään. Valitse sellainen toistomäärä, joka tuntuu haastavalta, mutta samalla mahdollistaa oikean tekniikan ylläpitämisen. Muista myös antaa lihaksille riittävästi lepoaikaa sarjojen välillä, jotta ne ehtivät palautua ja vahvistua.

Virhe 3: Liian vähäinen liikkuvuusharjoittelu

Voimaharjoittelun yhteydessä on tärkeää panostaa myös kehon liikkuvuusharjoitteluun. Moni unohtaa tämän osa-alueen ja keskittyy pelkästään painojen nostamiseen. Huono liikkuvuus voi kuitenkin aiheuttaa paikallisia jumeja, asentovirheitä ja lihasepätasapainoa, mikä altistaa vammoille ja rajoittaa suorituskykyä.

Jotta voimaharjoittelusta saa kaiken hyödyn irti, on tärkeää lisätä ohjelmaan myös liikkuvuusharjoitteita. Esimerkiksi dynaaminen venyttely, liikehallintaharjoitukset ja liikkuvuutta edistävät liikkeet voivat auttaa parantamaan kehon toiminnallisuutta ja suorituskykyä. Muista siis sisällyttää liikkuvuusharjoittelu osaksi kuntosaliharjoittelua!

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai varata ilmaisen tutustumiskäynnin kuntosalille? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

"*" näyttää pakolliset kentät

Valitse jokin näistä